View Viisaampi Marketing portfolio in Pinterest.

 

Internet Explorer 6–8 ei tue kaikkia sivuston ominaisuuksia. Selainpäivitys myös tietoturvasyistä suositeltava!

 

Over Growth

Visuaalinen suunnittelu

Over Growth oli yltiökulutusta kommentoiva ehdotukseni ”Joutsenmerkki-säätiön” nykytaidekilpailuun Nordic Art Insight.

Pohjoismaisen ympäristömerkin taustavaikuttaja Nordic Ecolabeling järjesti keväällä 2013 julkisen ympäristö­aiheisen taide­kilpailun. Olin jo pitkään pohtinut ympäristö­keskustelun keskittymistä ylimääräisten valojen sammutteluun ja muihin sinänsä tärkeisiin ”pieniin tekoihin”, ja halusin kommentoida luonnon­varojen kulutuksen hurjaa kasvua pidempi­aikaisena, koko ihmis­kunnan kehitys­kulkuun liittyvänä ilmiönä.

Mielestään päättymätöntä kasvun ramppia kipuava hahmo, joka todellisuudessa tukeutuukin planeettamme rajalliseen kantokykyyn kuvaa meitä hyvin yhä edelleen, vielä 2000-luvullakin. Teoreettinen tieto ekosysteemin rajallisuudesta on ollut meillä jo pitkään, ja sekä tutkimustieto että käytännön kokemus näiden rajojen ylittymisestä kasvaa päivä päivältä. Silti meitä pidättelee jokin, kollektiivinen kieltäminen ja sen taustalla väijyvä muutosten pelko kaiketi, ja jatkamme luonnon­varojemme yli­kuormittamista seurauksista välittämättä.

Työn idea on toimia alkusysäyksenä yhteisölliselle taide­ilmiölle, jossa kuka tahansa teoksen huolen jakava voi tulostaa kuvasta tarran tai maalaus­sabloonan ja lisätä työn koti­kaupunkinsa katukuvaan – katutaide­myönteisten kiinteistön­omistajien suostumuksella tietenkin.

Muita töitä

Lisää kategoriasta Visuaalinen suunnittelu