View Viisaampi Marketing portfolio in Pinterest.

 

Internet Explorer 6–8 ei tue kaikkia sivuston ominaisuuksia. Selainpäivitys myös tietoturvasyistä suositeltava!

 

Graafinen ohjeisto, brand book

Kaikki palvelut Visuaalinen ilme

Graafista ohjeistoa ei kannata tilata vain tavan vuoksi. Jos visuaalisen ilmeenne hallinta on kuitenkin hajautettu monien kumppanien kesken tai organisaatiossanne on paljon visuaalisen ilmeen kanssa tekemisissä olevaa henkilökuntaa, voi graafinen ohjeisto olla tärkeä työkalu ilmeen yhtenäisyyden ylläpitämiseen. Silloinkin kannattaa muistaa, että tärkeää ei ole se, mitä ohjeistossa on, vaan se, mitä siitä omaksutaan. Tiiviys, käytännönläheisyys ja helppokäyttöisyys ovat siis avainsanoja toimivan ohjeiston laatimisessa.

Brand book, brand manual, brändikäsikirja (jne.) taas on organisaatiotasi ja sen viestintää hieman laajemmasta näkökulmasta käsittelevä opas. Siinä pureudutaan organisaatiosi ydinajatukseen ja siihen, millä keinoin se pyritään välittämään organisaatiollesi tärkeille ihmisille kaikessa sen toiminnassa ja viestinnässä. Pienyrittäjän ”brand book” on yleensä hänen päässään – mikä ei toki tarkoita, ettei sitä kannattaisi tutkailla kriittisesti ja uudistaa aika ajoin – mutta mitä isommaksi organisaatiosi kasvaa, sitä tärkeämpään asemaan konkreettinen opas kohoaa kokonaiskuvan hallinnan kannalta.

Se, onko oppaassa tarpeen mainita sanaa ”brändi”, onkin jo ihan toinen juttu – siitä ehkä jossain vaiheessa lisää blogin puolella.

Katso: Kaikki palvelut, Palvelut kategoriasta Visuaalinen ilme

Kiinnostuitko? Soita 045 117 5544 tai lähetä sähköpostia samuli@viisaampi.fi