View Viisaampi Marketing portfolio in Pinterest.

 

Internet Explorer 6–8 ei tue kaikkia sivuston ominaisuuksia. Selainpäivitys myös tietoturvasyistä suositeltava!

 

Ajankohtaista

Viisaampi blogi, uutiset, tiedotteet

Läpinäkyvyys testissä

12.5.2014 – , Viisaampi blogi, ei kommentteja

Taloudellinen läpinäkyvyys on yksi yritykseni vastuulupauksista. Mutta miten kävi tosipaikan tullen?

lapinakyvyys

Kokonaisvaltainen ympäristö- ja yhteiskuntavastuullisuus on yritysfilosofia, jonka toteuttamiseksi varsinkaan markkinointialalla ei ole olemassa valmista franchising-muottia, vaan periaatteet täytyy tehdä tosiksi arkipäiväinen ratkaisu kerrallaan. Alkukeväästä törmäsin yhteen näistä ratkaisuista erään positiivisen ongelman muodossa.

Minuun otettiin yhteyttä yrityksestä, joka oli kiinnostunut tilaamaan palveluitani. Erityisen mielenkiintoisen tarjouksesta teki se, että yritys oli kiinnostunut viikottaisesta, säännöllisestä yhteistyöstä, joka kattaisi merkittävän osan tämänhetkisestä tuotantokapasiteetistani. Kaiken lisäksi yritys oli ISO-ympäristösertifioitu ja yhteiskunnallisesti aktiivinen toimija. Sanalla sanoen kyseessä oli loistava diili, jonka saadakseni tarjoaisin mielelläni vaikka hieman paljousalennusta.

Suoraan sanoen en ollut kuitenkaan varautunut saavani näin pian näin hyvää sopimusta, joten paljousalennusta ei ollut hinnastossani. Lisäksi olin luvannut pitää hinnoitteluperusteeni selkeinä ja aina julkisesti nähtävillä, kuten toimintatapojeni kuvauksessa yksiselitteisesti todetaan. En siis voinutkaan antaa tälle yhdelle asiakkaalle erityistä alennusta rikkomatta yritykseni periaatteita.

Mikä avuksi?

Vastaus oli lopulta hyvin ilmeinen. Minun täytyi yksinkertaisesti hahmotella paljousalennus, jonka voisin esittää myös julkisesti ja tarjota kaikille asiakkailleni samoin perustein.

Siksi tarjoankin nykyisin vähintään 150 työtuntia kerralla tilaaville asiakkaille 10 % lisäalennuksen myös yritysvastuuperustein jo alennetuista hinnoistani.

Mikä tuo asiakas sitten oli? Suomen ensimmäinen ISO-ympäristösertifioitu ja energiatehokkuussopimuksen allekirjoittanut liikuntakeskus: Hukka. Ja kyllä – Hukka tarttui tarjoukseeni; yhteistyö onkin alkanut erittäin positiivisissa merkeissä.