View Viisaampi Marketing portfolio in Pinterest.

 

Internet Explorer 6–8 ei tue kaikkia sivuston ominaisuuksia. Selainpäivitys myös tietoturvasyistä suositeltava!

 

Ajankohtaista

Viisaampi blogi, uutiset, tiedotteet

Energia­tehokkuuden aamu

11.6.2014 – , Viisaampi blogi, ei kommentteja

Tässäpä tuoreeltaan mieleenjäävimmät pointit tänään Oulussa järjestetystä, varsin mielenkiintoisesta energia­tehokkuusaamusta.

BusinessOulu, Iin Micropolis Oy, LeaseGreen ja Solved – The Cleantech Company järjestivät tänään 11.6. mielenkiintoisen tilaisuuden uusista näkökulmista energiatehokkuuspulmiin.

Solved esitteli yhteistyöalustaansa, joka kokoaa energiatehokkuusalan asiantuntijat moninaisine erikoistumisaloineen ratkaisemaan asiakkaan energiansäästöhaasteita yhdessä, paikkariippumattomasti. Palvelun innoittajana toimineella huomiolla siitä, että ongelma on kokonaisvaltainen ja edellyttää monialaista yhteistyötä, on mielestäni yleisempääkin merkittävyyttä.

LeaseGreen taas tarjoaa kokonaispalvelua, jossa energiatehokkuussuunnitelma ja sen toteutus tarvittavine laitteineen ja asiantuntijoineen yhdistetään määrätyn sopimuskauden mittaiseksi kuukausimaksulliseksi pakettiratkaisuksi. Yritystä esitellyt toimitusjohtaja Tomi Mäkipelto arvioi, että Suomessa kuluu 5 miljardia euroa vuodessa hukkaenergiaan – ajatuksia herättänyt heitto!

Arina kuvaili uusia maalämpöjärjestelmän avulla alijäähdytettynä pidettävään hiilidioksidiin perustuvia kylmätilojaan, joiden energiankulutus on painettu puoleen vastaavista perinteisistä järjestelmistä. Positiivinen edistysaskel!

Viime aikoina säännöllisesti uutisoidusta Iin kunnan pioneerityöstä energiatehokkuutensa kehittämiseksi oli kiinnostavaa kuulla jälleen. Hauskana yksityiskohtana huomio, että energiansäästöhankkeiden läpimeno helpottui huomattavasti, kun niiden esittelijä vaihtoi saavutettavien säästöjen mittayksikön kilowattitunneista euroiksi. Säästöä onkin syntynyt – investointien takaisinmaksuaika on vaihdellut noin seitsemästä vuodesta pariin vuoteen. Onpahan osa toimista maksanut itsensä takaisin käytännössä välittömästi. Ja tämä tietysti vasta välittömistä eduista. Pienelle kunnalle ansaittu mainehyöty ympäristöalan edelläkävijänä voi tuoda hyvin viestittynä ennalta-arvaamattomiakin tuloksia.

Ely-keskuksen esityksen mielenkiintoisimpia huomioita olivat energia- ja resurssitehokkuuden nousu uudeksi pääperusteeksi EU-rahoitusten arvioinnissa, sekä Kansallinen energiatuki, jolla tuetaan uusiutuvien energiamuotojen hyödyntämistä, energiatehokkuuden parantamista ja energian käytön ympäristöhaittojen vähentämistä.

Kaikenkaikkiaan tilaisuudessa oli erittäin positiivinen ja mielenkiintoinen vire, sekä esitysten että kaikkien mukanaolijoiden osalta. Pohjois-Suomen alueella on syntymässä hyvin kiinnostavia menestystarinoita energiankulutuksen ja päästöjen minimoinnin sektoreilla.