View Viisaampi Marketing portfolio in Pinterest.

 

Internet Explorer 6–8 ei tue kaikkia sivuston ominaisuuksia. Selainpäivitys myös tietoturvasyistä suositeltava!

 

Ajankohtaista

Viisaampi blogi, uutiset, tiedotteet

#ÄÄK Ääripääkeskustelun kalibrointilomake™

19.2.2016 – , Viisaampi blogi, ei kommentteja

Oletko käynyt ääripääkeskustelua ilman tätä työkalua? Riskisi altistua hölöpölölle on kasvanut merkittävästi! #ÄÄK

Jos olet kansalainen vuoden 2016 Suomessa, olet todennäköisesti altistunut kalibroimattomalle ääripääkeskustelulle tai jopa ajautunut sellaiseen itse.

Oireina voi ilmetä muun muassa turhautumista, hämmennystä, hiusten repimistä, hermostuneisuutta ja toivottomia ajatuksia. Koska ilmiön kansanterveydellinen riski on huomattava, tilanteen purkamiseksi on nyt kehitetty #ÄÄK Ääripääkeskustelun kalibrointilomake™.

Täyttäkää keskustelutoverinne kanssa kumpikin omat #ÄÄK’inne ja kalibroikaa ääripääkeskustelunne lomakkeen ohjeita tarkkaan seuraamalla. Näin toimimalla ääripääkeskustelussanne saattaa alkaa ilmetä ennennäkemätöntä järkeä ja mielekkyyttä.

Vaikka #ÄÄK on kehitetty ennenkaikkea tavallisen kansalaisen tarpeisiin, voi siitä olla yllättävää hyötyä aivan vallan huipulla asti, esimerkiksi uudenvuodenpuhetta suunnitellessa.

Täyttöohjeet:

  1. Kuvaile ensin ylimmän ja alimman rivin kaikkiin kysymyksiin vastaamalla, millaiset ryhmät sinun mielestäsi edustavat keskustelun ääripäitä.
  2. Kuvaile sitten keskimmäiselle riville mielestäsi kohtuullisimmin toimiva “kultaisen keskitien” ryhmä, jonka asenteen soisit leviävän muihinkin. Usein koet kuuluvasi tähän ryhmään itse, mutta jos itsetuntemuksesi on erityisen tarkka, saatat tiedostaa itsekin kuuluvasi johonkin muuhun kuin kohtuullisimmin toimivaan ryhmään.
  3. Voit halutessasi täsmentää tulosta kuvailemalla jäljellejääviin kohtiin ääripäiden ja “kultaisen keskitien” välimuodot.

Kalibrointiohjeet:

  1. Käännä oma ja keskustelukumppanisi kalibrointilomake vaakatasoon ja vastakkain niin että lomakkeiden nuolet osoittavat toisiaan kohti.
  2. Tarkista ensin, että oikeat ääripäät ovat kohdakkain. Ellei näin ole, pyöräytä omaa lomakettasi puoli kierrosta.AAK-kuvitus-1
  3. Vertailkaa määritelmiänne keskustelun ääripäistä ja hivuttakaa lomakkeitanne sivusuunnassa, kunnes tarkimmin toisiaan vastaavien ryhmien kuvaukset ovat vastakkain.AAK-kuvitus-2
  4. Vasta nyt tiedät, mitä keskustelukumppanisi ylipäätään tarkoittaa puhuessaan “ääripäistä” ja “keskitiestä” – jatkossa keskustelussanne on siis mahdollisesti jotain järkeä.

 

Muistathan, että yhden keskustelukumppanin kanssa suoritettu kalibrointi ei vielä takaa järjellistä ääripääkeskustelua kenenkään muun kanssa, vaan #ÄÄK-kalibrointi tulee suorittaa jokaisen keskustelukumppanin kanssa erikseen.

Kysymykset:

Argumentit

Ryhmän keskeisimmät ja useimmin toistuvat väittämät?

Käyttäytyminen

Millaisista puheista ja teoista ryhmän jäsenet käytännössä tunnistaa?

Keinot

Millaiset vaikuttamiskeinot ovat ryhmän jäsenten valikoimissa?

Tunnetut edustajat

Onko ryhmällä yleisesti tunnettuja edustajia?

Koko

Mikä on arviosi ryhmän koosta Suomessa?

Ota kantaa

Kiitos!